Премахване на домейн на G Suite: Ръководство стъпка по стъпка

Дял:

G Suite е мощен инструмент за фирми и организации, които трябва да управляват множество домейни. Но ако вече не се нуждаете от домейн на G Suite, може да искате да го премахнете от акаунта си. Това ръководство ще ви помогне да разберете процеса и да се уверите, че няма да пропуснете важни стъпки.

Съдържание

 • Въведение
 • Стъпка 1: Архивирайте вашите данни
 • Стъпка 2: Премахнете домейна от вашия акаунт в G Suite
 • Стъпка 3: Изтрийте домейна от вашия DNS доставчик
 • Стъпка 4: Изтрийте домейна от вашия регистратор на домейни
 • Заключение
 • Често задавани въпроси

Въведение

Премахването на домейн на G Suite от вашия акаунт е лесен процес, но е важно да се уверите, че следвате всички стъпки правилно. Това ръководство ще ви преведе през процеса стъпка по стъпка, така че да сте сигурни, че няма да пропуснете нищо.

Стъпка 1: Архивирайте вашите данни

Преди да премахнете домейна от акаунта си в G Suite, е важно да архивирате всички данни, от които може да се нуждаете. Това включва имейли, документи и други данни, съхранявани във вашия акаунт в G Suite. Можете да използвате Google Takeout инструмент за архивиране на вашите данни или можете да използвате инструмент за архивиране на трета страна.Стъпка 2: Премахнете домейна от вашия акаунт в G Suite

След като архивирате данните си, можете да премахнете домейна от акаунта си в G Suite. За да направите това, влезте в конзолата за администратор на G Suite и отидете на Домейни страница. Изберете домейна, който искате да премахнете, и щракнете върху Изтрий бутон. Ще бъдете помолени да потвърдите изтриването и след това домейнът ще бъде премахнат от вашия акаунт.

Стъпка 3: Изтрийте домейна от вашия DNS доставчик

След като премахнете домейна от акаунта си в G Suite, ще трябва да го изтриете от вашия доставчик на DNS. Това ще гарантира, че домейнът вече не е свързан с вашия акаунт в G Suite. За да направите това, влезте във вашия DNS доставчик и изтрийте домейна от вашия акаунт.

Стъпка 4: Изтрийте домейна от вашия регистратор на домейни

И накрая, ще трябва да изтриете домейна от вашия регистратор на домейни. Това ще гарантира, че домейнът вече не е свързан с вашия акаунт в G Suite. За да направите това, влезте в регистратора на вашия домейн и изтрийте домейна от вашия акаунт.

Заключение

Премахването на домейн на G Suite от вашия акаунт е лесен процес, но е важно да се уверите, че следвате всички стъпки правилно. Това ръководство ви преведе през процеса стъпка по стъпка, така че можете да сте сигурни, че няма да пропуснете нищо. За повече информация вижте Страница за поддръжка на Google .

Често задавани въпроси

 • Q: Как да архивирам данните си, преди да премахна домейн на G Suite?
  A: Можете да използвате Google Takeout инструмент за архивиране на вашите данни или можете да използвате инструмент за архивиране на трета страна.
 • Q: Как да изтрия домейна от моя DNS доставчик?
  A: Влезте в своя DNS доставчик и изтрийте домейна от акаунта си.
 • Q: Как да изтрия домейна от моя регистратор на домейни?
  A: Влезте в регистратора на вашия домейн и изтрийте домейна от вашия акаунт.

Таблица

стъпка Описание
1 Архивирайте вашите данни
2 Премахнете домейна от вашия акаунт в G Suite
3 Изтрийте домейна от вашия DNS доставчик
4 Изтрийте домейна от вашия регистратор на домейни

Споделете С Приятелите Си :