Как да изтриете акаунта си в Amazon Alexa

Дял:

Научете и премахнете всички ваши лични данни от сървърите на Amazon. Ще предоставим и съвети как да защитите данните си в бъдеще.

Amazon Alexa е популярен гласов асистент, който може да се използва за управление на умни домашни устройства, възпроизвеждане на музика и др. Но ако вече не искате да използвате Alexa, може би се чудите. В тази статия ще обясним и ще премахнем всички ваши лични данни от сървърите на Amazon. Ще предоставим и съвети как да защитите данните си в бъдеще.

Как да изтриете акаунта си в Amazon Alexa

Изтриването на акаунта ви в Amazon Alexa е лесен процес. Ето как да го направите:

 1. Отворете приложението Amazon Alexa на вашия телефон или таблет.
 2. Докоснете иконата на менюто в горния ляв ъгъл на екрана.
 3. Докоснете Настройки.
 4. Докоснете Настройки на акаунта.
 5. Докоснете Изтриване на акаунт.
 6. Потвърдете, че искате да изтриете акаунта си.

След като изтриете акаунта си, всички ваши лични данни ще бъдат премахнати от сървърите на Amazon. Въпреки това е важно да се отбележи, че някои от вашите данни все още може да се съхраняват в услуги на трети страни, които сте свързали с вашия акаунт в Alexa. За да сте сигурни, че всичките ви данни са премахнати, ще трябва да изтриете и акаунта си от тези услуги.Как да защитите данните си в бъдеще

Ако решите да използвате Amazon Alexa в бъдеще, има няколко стъпки, които можете да предприемете, за да защитите данните си. Ето няколко съвета:

 • Активиране на двуфакторно удостоверяване: Двуфакторното удостоверяване добавя допълнителен слой сигурност към вашия акаунт. Когато е активирано, ще трябва да въведете код, изпратен на вашия телефон или имейл адрес в допълнение към вашата парола, когато влизате.
 • Настройте ПИН: Можете да настроите ПИН, за да защитите акаунта си от неоторизиран достъп. Това ще попречи на никого да получи достъп до вашия акаунт без ваше разрешение.
 • Прегледайте свързаните си услуги: Редовно преглеждайте услугите, които са свързани с вашия акаунт в Alexa. Ако вече не използвате дадена услуга, прекъснете връзката й с акаунта си, за да сте сигурни, че вашите данни не се споделят с тази услуга.

ЧЗВ

 • Въпрос: Как да изтрия акаунта си в Amazon Alexa?
  О: За да изтриете акаунта си в Amazon Alexa, отворете приложението Amazon Alexa на телефона или таблета си, докоснете иконата на менюто в горния ляв ъгъл на екрана, докоснете Настройки, докоснете Настройки на акаунта, докоснете Изтриване на акаунт и потвърдете, че искате за да изтриете акаунта си.
 • Въпрос: Как да защитя данните си, когато използвам Amazon Alexa?
  О: За да защитите данните си, когато използвате Amazon Alexa, активирайте двуфакторно удостоверяване, задайте ПИН и редовно преглеждайте услугите, които са свързани с вашия акаунт в Alexa.
 • Въпрос: Изтриването на акаунта ми в Amazon Alexa изтрива ли всичките ми данни?
  О: Изтриването на вашия акаунт в Amazon Alexa ще изтрие всички ваши данни от сървърите на Amazon. Някои от вашите данни обаче все още може да се съхраняват в услуги на трети страни, които сте свързали с вашия акаунт в Alexa. За да сте сигурни, че всичките ви данни са премахнати, ще трябва да изтриете и акаунта си от тези услуги.

Заключение

Изтриването на акаунта ви в Amazon Alexa е лесен процес. Просто отворете приложението Amazon Alexa на вашия телефон или таблет, докоснете иконата на менюто в горния ляв ъгъл на екрана, докоснете Настройки, докоснете Настройки на акаунта, докоснете Изтриване на акаунт и потвърдете, че искате да изтриете акаунта си. За да защитите данните си в бъдеще, активирайте двуфакторно удостоверяване, задайте ПИН и редовно преглеждайте услугите, които са свързани с вашия акаунт в Alexa.

За повече информация вижте Помощна страница на Amazon или това ръководство от Digital Trends .

Таблица

Действие стъпки
Изтриване на акаунт 1. Отворете приложението Amazon Alexa
2. Докоснете иконата на менюто
3. Докоснете Настройки
4. Докоснете Настройки на акаунта
5. Докоснете Изтриване на акаунт
6. Потвърдете, че искате да изтриете акаунта си
Защита на данните 1. Активирайте двуфакторно удостоверяване
2. Настройте PIN
3. Прегледайте свързани услуги

Понякога е необходимо да анулирате предплатен акаунт в AT&T. Това може да се дължи на промяна в доставчика на услуги или просто защото акаунтът вече не е необходим. Каквато и да е причината, важно е да знаете как да анулирам при предплатено плащане за да избегнете ненужни такси. Процесът е сравнително лесен и може да се извърши в няколко прости стъпки.

Друг често срещан проблем е как да изтрия игра във facebook и да започна отначало . Това може да стане, като влезете в настройките на играта и изберете опцията „изтриване“. Това ще изтрие целия напредък и ще позволи на потребителя да започне играта отначало. Важно е да се отбележи, че това няма да изтрие играта от акаунта на потребителя, а просто ще нулира прогреса.

И накрая, понякога е необходимо да да променя името си в акаунта на Western Union . Това може да стане, като влезете в акаунта и изберете опцията „промяна на името“. След това потребителят ще бъде подканен да въведе новото име и да потвърди промяната. Важно е да се отбележи, че този процес може да отнеме няколко дни, така че е важно да планирате съответно.

В заключение, важно е да знаете как да анулирате предплатен акаунт в AT&T, да изтриете игра във Facebook и да промените име в акаунт в Western Union. Тези процеси са сравнително ясни и могат да бъдат изпълнени в няколко прости стъпки. Знаейки как да правите тези неща, можете да спестите време и пари и да гарантирате, че акаунтите се управляват правилно.

Споделете С Приятелите Си :